Consiliul Judeţean Vrancea a făcut toate demersurile pentru demararea lucrărilor la bazinul olimpic de înot

„Consiliul Judeţean Vrancea a făcut toate demersurile şi a obţinut avizele şi acordurile necesare emiterii autorizaţiei de construcţie a proiectului bazinul olimpic de la Focşani, se arată în raportul de activitate al preşedintelui Marian Oprişan pe anul 2015. Lucrările la acest important obiectiv de investiţii au demarat în decembrie 2015, iar valoarea lucrărilor este de aproape 35 de milioane de lei. Lucrările sunt executate de Asocierea SC Construcţii Erbaşu SA Bucureşti-SC Multinvest SRL Tîrgu Mureş. Bazinul olimpic de înot este construit în Cartierul Sud în zona în care a funcţionat ştrandul din municipiul Focşani. Demersurile pentru ca acest proiect să devină realitate au fost făcute de preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan.
Bazinul de înot va avea 400 de locuri, va fi construit pe o suprafaţă de 13.601 metri pătraţi şi va avea un bazin de competiţii şi un bazin de antrenamente. Suprafaţa desfăşurată a investiţiei va fi de 5.988 metri pătraţi, iar suprafaţa construită va fi de 3.380 metri pătraţi. Acest proiect a fost iniţiat încă din anul 2004 de către şeful administraţiei judeţene, Marian Oprişan, dar a fost sistat imediat după venirea la putere a Alianţei DA. „Acest proiect este unul foarte frumos, iar ca şi noutate, toate instalaţiile aferente acestor bazine sunt automatizate, iar intervenţia omului nu mai există şi nici nu mai pot apărea greşeli în tratarea apei. Inclusiv filtrarea apei se face complet automatizat. Există şi un sterilizator cu ultraviolete care economiseşte costul de întreţinere al acestui bazin deoarece nu mai sunt folosite atât de multe substanţe în tratarea apei. Bazinul de înot va avea 400 de locuri pentru spectatori, zone de intrare inclusiv pentru persoanele cu dezabilităţi, iar accesul în bazine se realizează pe scări de inox“, a declarat inginerul Aurel  Dumitrana, directorul Erbaşu Construcţii SA Bucureşti.
Cristian Erbaşu, preşedintele grupului de firme Erbaşu, a declarat că este un proiect foarte frumos, omologat de Federaţia Internaţională de Polo şi va fi al treilea bazin de acest gen ce este realizat în România, după cel de la Complexul Steaua şi cel de la Miercurea Ciuc. „Proiectul va fi finalizat în 16 luni, conform termenului, dar noi sperăm să finalizăm lucrările mult mai repede şi la sfârşitul anului 2016  să fie gata, astfel încât locuitorii oraşului Focşani şi ai judeţului Vrancea să se bucure de acest bazin de înot. Ca şi execuţie putem să dăm asigurări că lucrările vor fi de cea mai bună calitate şi că vom folosi forţă de muncă calificată, inclusiv din zonă. Va fi o lucrare modernă la cele mai înalte standarde, atât ca elemente de construcţie cât şi ca echipamente ce vor intra în dotarea acestui bazin de înot“, a precizat Cristian Erbaşu. ”

De George Noapteş

Sursa: http://www.monitorulvn.ro/print.php?idn=70863085