Cum va arăta Galeria comercială Bistriţa. Ce se construieşte pe Calea Moldovei

MAG (Multinvest Antreprenoriat General SRL) înaîntează cu forțe maxime în construirea ansamblului mixt din Bistrița. În data de 22 Mai s-a dat start lucrărilor de execuție, finalizarea fiind programată pentru sfârșitul anului 2017.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud a dat undă verde construirii Galeriei Bistriţa de lângă Kauflandul de pe Calea Moldovei. Planul Urbanistic Zonal depus de SC Apple Developement SRL din Bucureşti nu a necesitat evaluare de mediu şi s-a adoptat fără avizul APM.

Potrivit documentului, Galeria Bistriţa se va întinde pe 47.994 de mp din care 23.946 de metri pătraţi sunt destinaţi construirii unui ansamblu mixt cu imobile având funcţiuni comerciale şi locuinţe colective, amenajări exterioare, totem şi stradă de legătură.

Vor fi în total 10 imobile din care şapte imobile de locuinţe, un imobil cu spaţii comerciale care se vor întinde pe 1725 de metri pătraţi, o unitate de alimentaţie publică pe 290 de mp şi o staţie de carburanţi auto.

Se vor amenaja trei parcaje auto, una cu 70 de locuri pentru galeria comercială şi două cu 64 de locuri pentru zona rezidenţială. De asemenea, se vor face şi două locuri de joacă pentru copii a câte 150 de mp fiecare.

PUZ-ul ”Construire ansamblu mixt cu imobile cu funcțiuni comerciale și locuințe colective, amenajări exterioare, totem și stradă de legătură – Calea Moldovei nr. 40A” prevede realizarea de spaţii verzi în proporţie de 27,4%.

Se vor realiza străzi de legătură cu str. Grănicerilor și cu parcajul magazinului Kaufland.

Va fi amenajat și un totem (semnal publicitar pentru ansamblul comercial).

Reamintim că în noiembrie 2016, CL Bistrița a aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) Selgros și galerie comercială, în baza căruia se va construi magazinul Selgros Cash & Carry, alături de o galerie comercială care vor forma, pe Calea Moldovei nr. 13, mai exact în zona fostei UCTA, Bistrița Retail Park (investitori Selgros Cash & Carry, Matrix Development, Europolis BV Development). Detalii aici. Bistrița Retail park se va deschide în toamna acestui an.

 

sursa: http://www.timponline.ro/galerie-comerciala/